Fälttävlan
1 maj 2022 11:04

Landslagsryttarna levererade med lovande hästar: ”Har utvecklats mycket”

InternationelltSpetstruppens Sara Algotsson Ostholt och Louise Romeike tog för sig med hästar som ser ut att vara på väg mot mästerskapsklass när en CCI3*-S avgjordes i tyska Münster på lördagen.

Landslagsryttarna levererade med lovande hästar: ”Har utvecklats mycket”
Sara Algotsson Ostholt. Arkivbild: Roland Thunholm

Tysklandsbaserade mästerskapsmedaljörerna Louise Romeike och Sara Algotsson Ostholt fortsätter plocka placeringar med kommande stjärnor.

I lördagens korta trestjärniga klass i Münster slutade Louise Romeike trea med sin svärfars Commando 3 (HOLST val f 2013 e Connor 48-Amigo xx, uppf Joachim Siebke, äg Hinrich Romekie).

– Fantastiskt kul. Det kändes väldigt säkert och enkelt, han gjorde en jättebra tävling. Fortsätter det så här så kan det gå fort tills att han är uppe på mästerskapsnivå men vi tror väldigt mycket på att låta det ta tid så att det känns enkelt innan man går upp en nivå, säger Louise Romeike till Svenska Ridsportförbundet, SvRF.

Tappade ledning

Ekipaget hade ledningen efter den inledande dressyren, men 4 straff i banhoppningen och lite straff för tiden i terrängen gjorde att det till slut blev en tredje plats.

För Sara Algotsson Ostholt och Dynamite Jack (HOLST val f 2013 e Diarado-Grundyman xx, uppf Josef Auge, äg Frank Ostholt och Elke Vietor) blev det en sjätteplats. Ekipaget låg sexa redan efter dressyren och lade sedan till några straff för tiden i terrängen till sitt resultat.

– Det kändes väldigt bra, han är en rolig häst att jobba med och han har utvecklats mycket. Terrängen var superfin, säger Sara Algotsson Ostholt till SvRF.

Klassen hade 30 starter och tyska stjärnan Ingrid Klimke blev både etta och tvåa.

Louise Romeike tar närmast VM-aktuella Waikiki till lång fyrstjärnig klass i Sopot medan Sara Algotsson Ostholt tar med med sig sin OS-häst Chicuelo till VM-banan i Italien för att rida Nations Cup där om två veckor.

”Intressant med tanke på VM”

– Det är så klart intressant just med tanke på VM. Jag har inte varit i Pratoni sedan 2004 och jag tror på att utmana sig lite, komma ur sin bekvämlighetszon och svara på lite andra frågor i terrängen än de man ställs inför på tävlingar där man är ofta. Jag tror helt enkelt att erfarenhetskontot växer lite mer, säger Sara Algotsson Ostholt till SvRF.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden