Sverige
4 april 2021 06:36

Lär dig mer om miljösmart hästverksamhet

HållbarhetVill du utveckla miljötänket kring din hästhållning? Då har du chansen när två regionala ridsportförbund bjuder in till ett digitalt seminarium.

Lär dig mer om miljösmart hästverksamhet
Hur hagar kan skötas på ett miljösmart sätt är en av flera saker som tas upp på seminariet. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Ann-Sofi Hjärn

Det är Smålands Ridsportförbund och Blekinge Ridsportförbund som bjuder in till ett webbinarie med fokus på miljöarbete, gödselhantering och LOVA-stöd. Det här berättas på förbundens webbplatser.

Bland föreläsarna finns bland annat Louise Lindberg, projektet Skitsmart, som ger tips runt den miljömässiga hållbarheten med fokus på gödsel samt skötsel av hagar.

Karolina Lagerlund, Hästnäringens Nationella Stiftelse, berättar om den uppmärksammade gödselutredningen som gjordes år 2020.

Representanter från länsstyrelserna i Småland berättar mer om LOVA-stödet som kan sökas för att förbättra vattenmiljön.

Webbinariet hålls den 12 april och kräver föranmälan. Alla medlemmar är välkomna med innehållet är särskilt anpassat för den som driver ridskola eller annan hästverksamhet.

Mer information och länk till anmälan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden