Dressyr
1 oktober 2018 17:10

Laura Graves ny världsetta

TronskifteIsabell Werth är inte längre världsetta i dressyr. Vid FEI:s senaste världsrankning har Laura Graves gått om och intagit första platsen.

Laura Graves ny världsetta
Amerikanska Laura Graves är ny världsetta i dressyr. Foto: Roland Thunholm

När FEI släpper sin senaste världsrankning i dressyr har det blivit ett tronskifte. Etta på listan är amerikanska Laura Graves och Verdades, som klättrar två placeringar. Tyska världsmästaren Isabell Werth fortsätter dock hålla rejält i sina tätpositioner och innehar placering två, tre och fyra med Weihegold, Emilio och VM-hästen Bella Rose.

Patrik Kittel är som tidigare bästa svensk med hela tre hästar med på topp-20. Bäst placerad är han med Deja på en tionde plats, följd av Delaunay på sextonde och Well Done de la Roche CMF på sjuttonde plats. Therese Nilshagen behåller sin femtonde plats med Dante Weltino OLD.

Tinne Vilhelmson-Silfvén halkar ned några platser till nummer 24 med Paridon Magi, medan Juliette Ramel avancerar ett snäpp med Buriel K.H.

Hela rankningen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden