Dressyr
3 mars 2019 14:10

Laura Graves och Kasey Perry-Glass klara för Göteborg

FinalklaraLaura Graves har hela säsongen haft siktet inställt mot värlscupfinalerna i Göteborg. I helgen tog hon säsongens tredje världscupseger med Verdades, och nu är finalbiljetten säkrad. Även Kasey Perry-Glass är klar för finalen.

Laura Graves och Kasey Perry-Glass klara för Göteborg
Laura Graves/Verdades och Kasey Perry-Glass/Goerklintgaards Dublet har fått finalbiljetter till Göteborg. Foto: Susan J Stickle

Med två världscupsegrar i bagaget låg Laura Graves bra till inför dressyrens världscupfinal i Göteborg. Laura och Verdades segrade i Wellington 9-13 januari med 83,220 procent och i Wellington 23-27 januari med 84,935 procent, men behövde rida ett tredje kval för att vara klar för final. Hack i häl på Graves fanns Kasey Perry-Glass och DWB-valacken Goerklintgaards Dublet med en första- och en andraplats på över 82 procent.

Från den nordamerikanska ligan kvalificerar sig de två främsta ryttarna till finalen, och de tre främsta resultaten från årets världscupsäsong räknas. När den nordamerikanska ligan av världscupen i dressyr så skulle avgöras i Wellington i helgen inledde Laura och Verdades med att vinna torsdagen Grand Prix med 80,239 procent, med Kasey Perry-Glass på andra plats med 78,630 procent.

Säsongens tredje världscupseger

Vid fredagens Grand Prix kür red Laura Graves ihop till sin tredje världscupseger för säsongen och har därmed finalbiljetten säkrad. Resultatet blev 84,535 procent, och det var en lättad Laura som berättade att hon inte räknade med något förrän resultatet var klart, men att hon hade det på känn under tävlingen.
– Okej, förhoppningsvis är det här min biljett till Sverige, berättar Laura att hon tänkte i slutet på ritten.

Adrienne Lyle and Salvino, Laura Graves and Verdades, and Kasey Perry-Glass and Goerklintgaards Dublet sharing their “lap of honor” down the centerline. ©SusanStickle.com
Det är möjligt att dessa tre amerikanska ryttare alla rider i Göteborg: Adrienne Lyle, Laura Graves och Kasey Perry-Glass. Foto: Susan J Stickle

Kasey Perry-Glass kom på andra plats i küren med 83,875 procent, och med det säkrade även hon sin finalplats till Göteborg. Trea kom Adrienne LyleSilvano som red ihop 80,160 procent. Med sin höga placering på världsrankingen är det möjligt att även Adrienne Lyle kommer att få en finalplats i Göteborg. Laura Graves, Kasey Perry-Glass och Adrienne Lyle ingick alla i silverlaget från VM i Tryon i somras.

Här kan du se segerritten med Laura Graves och Verdades
Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden