Krönika
7 december 2021 14:46

Lena Sellman: ”Bara att kavla upp igen”

LedareHur ska det gå för ridsporten nu när smittspridningen ökar igen? Ridsports redaktionschef fasar över den nya verkligheten nu när covid-19 tar ny fart igen.

Lena Sellman: ”Bara att kavla upp igen”
Lena Sellman är redaktionschef på Ridsport. Foto: Ridsport

Åhh nej … Vi hann ju knappt börja leva någorlunda normalt så får den där jäkla covid 19-skiten ny fart. Smittspridningen ökar och jag som framför allt annat just nu har sett fram emot att få ta emot mina föräldrar från Norrland till en gemensam jul hemma inser att det kanske inte alls blir så. Vem vill sätta sina föräldrar på ett flygplan att dela luft med en massa andra människor liksom? Kommer det ens vara ok att flyga i slutet av december?

Den bokade och hett efterlängtade sportlovsresan, är det byebye med den?

Händer verkligen det här? Igen? Snälla, väck mig!

Det är samma känsla av overklighet som när pandemin drog i gång. Händer verkligen det här? Igen? Snälla, väck mig!

Och hur ska det nu bli för ridsporten? SIHS klarade sig precis undan det nya kravet på vaccinationspass – men frågan är ju om det var en bra grej?

Tittar vi tillbaka på hur det var förra vintern blev det bara fler och fler restriktioner och tiden för hur länge de skulle gälla flyttades ständigt fram. Nästa års Gothenburg Horse Show i slutet av februari och bruksprovet veckan därpå måste definitivt ligga i farozonen – och det är så tråkigt om de drabbas igen! Jag vill inte ens tänka på hur det blir om smittspridningen fortsätter längre än så.

Vaccinera, tvätta händer, på med munskydd och håll avstånd.

Men vi har ridit ut den här skiten en gång tidigare, så det är bara att kavla upp ärmarna och göra det igen. Vaccinera, tvätta händer, på med munskydd och håll avstånd. You know the drill.

Tummenupp
Hiss

#vilyftervarandra
Jag hyllar Eva Österlund för alla år hon varit Ridsports grenansvariga för körning när hon nu sätter punkt vid årsskiftet.

 

Detta är en krönika – en personligt skriven text. Åsikterna är skribentens egna. Krönikan publicerades första gången i Ridsport nummer 20/2021.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden