Sport
22 februari 2017 20:10

Lina Dolk är Årets komet

Ridsports läsare har sagt sitt. Dressyrryttaren Lina Dolk, 19, kammade just hem priset som årets komet under Ryttargalan i Göteborg.

Lina Dolk är Årets komet
I den stora gruppen av begåvade unga ryttare stack en ut lite extra under 2016. Lina Dolk tävlade till synes överallt och krigade sig till placeringar på ett synnerligen positivt sätt. @RolandThunholm

HÅLL KOLL PÅ SAMTLIGA VINNARE PÅ RYTTARGALAN HÄR.

2016 var Sveriges bästa ungdomsdressyrår på flera år med brons på U25-EM.
I den stora gruppen av begåvade unga ryttare stack en ut lite extra. Hon tävlade till synes överallt och krigade sig till placeringar på ett synnerligen positivt sätt.

Lina Dolk från Sparreholm rider för Gnesta RK. I början av året fick hon ta över en Grand Prix-häst; Biggles 1015. Ekipaget blev, under sitt första år tillsammans tvåa på riksmästerskapet i U25, de plockade medaljer på U25-NM och slutade på en tredjeplats i Aachen. 

Tränad under flera år av Emelie Brolin och nu för Kristian von Krusenstierna kämpar Lina med YR-hästen Jouleen af Högberget, begåvad men också hon en svår häst. Lina plockade också hem Dressyrringens Medelsvår B-final med lovande unghästen De-Lazet-Ö, ägd av Linas ständiga följeslagare, systern Elin. 

Lina Dolk har fokus som få, siktet är inställt mot toppen och enligt Ridsports läsare är hon alltså en mycket värdig vinnare av Ridsports utmärkelse Årets komet 2016.

HÅLL KOLL PÅ SAMTLIGA VINNARE PÅ RYTTARGALAN HÄR.

Läs mer om Lina Dolk och satsningen mot toppen i det långa reportage som publiceras i nästa nummer av tidningen Ridsport.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden