Dressyr
31 december 2020 06:20

Lina Dolk kan ha hittat nästa stjärnhäst

Framtidslöfte"Det är absolut den finaste häst jag suttit på", säger Lina Dolk om en av de hästar hon provat i sökandet efter nästa stjärnhäst. Inget är klart ännu, men om Lina Dolk får som hon vill kan detta bli nästa Languedoc.

Lina Dolk kan ha hittat nästa stjärnhäst
Lina Dolk och Languedoc. Foto: Roland Thunholm

Tre hästar har lämnat stallet i år och även unghästen Springdance DD, ”Diddi”, är till salu. Allt för att Lina Dolk ska kunna köpa sin nästa stjärna – som hon nu kanske har hittat i Danmark.
– Det är absolut den finaste häst jag suttit på, säger hon till Eskilstuna-Kuriren.

– Det är en yngre häst så den är absolut inte klar, men det är en häst som kan gå hela vägen. Den häst jag köper nu ska vara en satsning mot seniorlandslaget.

Inget är bestämt ännu, men Lina Dolk hoppas att besiktningen kan klaras av under januari. Minnet av det dåliga hästköpet hon gjorde för några år sedan när hon köpte en häst med dolda fel lever fortfarande kvar.
– Man vet vad man har, men vet inte vad man får så det är lite läskigt att köpa nytt. Det är en stor investering, säger hon.

Förstahästen 2021 är fortfarande Languedoc, och siktet är alltså inställt på en plats i seniorlandslaget.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden