Sverige
9 augusti 2020 06:24

Lisen Bratt Fredricson om nya sätt att sälja häst

HästhandelFörsäljningar över nätet där köparen inte har sett hästen i verkligheten. Det är en ny verklighet som ridsportprofilen Lisen Bratt Fredricson berättar om i en intervju med Dagens Nyheter.

Lisen Bratt Fredricson om nya sätt att sälja häst
Lisen Bratt Fredricson. Foto: Roland Thunholm

Pandemin har påverkat ridsporten på många sätt och i en intervju med DN berättar mångsysslaren Lisen Bratt Fredricson specifikt om hur det är att sälja hästar internationellt.

– Försäljningar via nätet är en ny trend. Den senaste tiden har ganska bra hästar sålts – främst till amerikaner – utan att köparen har träffat hästen. I stället har en ryttare på plats provridit den och sedan har provridningen livesänts så att köparen har kunnat se det, säger Lisen Bratt Fredricson till tidningen.

– Den här typen av modiga försäljningar tror jag har kommit för att stanna.

Hon säger också att hon själv skulle våga köpa häst på det här sättet:

– Ja, om det är en häst som jag har koll på sedan tidigare, och om det är en hästhandlare som jag tidigare har handlat av, skulle jag nog det.

I intervjun berättar Lisen Bratt Fredricson även bland annat hur pandemin och dess restriktioner av olika slag har drabbat hennes och maken Peder Fredricsons verksamhet och sin önskan om bättre tävlingar i Sverige.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden