Fälttävlan
8 juni 2019 19:05

Louise Romeike slutade femma i Wiesbaden

InternationelltPersonbästa i dressyren och felfri på hinder i terrängen - Louise Romeike hade en bra tävling i tyska Wiesbaden. Tillsammans med Waikiki slutade hon femma i CCI4*-S.

Louise Romeike slutade femma i Wiesbaden
Louise Romeike och Waikiki kom femma i Wiesbaden (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Vid sidan av Nations Cup i Italien och de internationella tävlingarna vid Strömsholmsdagarna, har svenska fälttävlansryttare varit och tävlat i brittiska Braham och tyska Wiesbaden.

Jonna Britse och Quattrino var med i toppstriden efter dressyren i Braham, och låg på en tionde plats bland över 60 startande i CCI-S4* efter dressyren med ett straff på 29,9. Ekipaget utgick dock i terrängen och var ute ur tävlingen.

I Wiesbaden slog Louise Romeike till med personbästa i dressyren tillsammans med Waikiki. Med 25,3 straff låg de på fjärde plats efter dressyrmomentet i CCI4*-S, men efter fyra fel i banhoppningen halkade de ned till en tionde plats på 29,3 straff. Ekipaget hämtade upp sig med felfri terräng och med 1,6 tidsfel slutade Louise och Waikiki på 30,90 straff, vilket räckte till femte plats. Klassen vanns av Michael JungStar Connection.

Luswig Svennerstål och Stinger låg på elfte plats efter dressyren med 30,10 straff, och valde att inte starta i terrängen.

Resultat Braham
Resultat Wiesbaden

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden