Fälttävlan
14 april 14:21

Louise Romeike placerad i genrepet inför Badminton

InternationelltFlera svenska ekipage höll sig framme i både den tre- och den tvåstjärniga klassen när helgens fälttävlan i tyska Kreuth avslutades på söndagen. För Louise Romeike blev det ett strålande genrep inför Badminton. "Det gick som planerat," säger hon.

Louise Romeike placerad i genrepet inför Badminton
EM-silverekipaget Louise Svensson Jähde och Wieloch's Utah Sun. Arkivbild: Roland Thunholm

I tävlingens CCI3*S blev Louise Romeike och Wieloch’s Utah Sun (HOLST sto f 2004 e Limbus-Cor de la Bryere, uppf Hans Thomsen, äg Hans Thomsen och fam Stefan Wieloch) bästa svenska ekipage med en fjärde plats i tuff konkurrens.

Ekipaget, som ingick i de svenska lag som tog EM-silver 2017, hade 27,3 straff och låg tia efter dressyren, men klättrade sedan uppåt trots en del straff för tiden i terrängen.

Det var ekipagets genrep inför stortävlingen i brittiska Badminton i början av maj.
– Det kändes jättebra! Det gick som planerat med en bra dressyr, en lugn terrängrunda och bra hoppning, säger Tysklandsbaserade Louise Romeike.

Hon har ännu inte hunnit bli nervös inför sin Badmintondebut.
– Men när jag tänker att jag ska rida Badminton – THE fälttävlan – då pirrar det lite i magen. Men hittills har alla förberedelse gått bra, fortsätter hon.

Sara Algotsson Ostholt blev både femma och sexa i klassen med Cesar V respektive Arpertina. Det blev tyskt i topp genom Julia Krajewski och Samourai du Thot.

I  meetingets CCI2*S med 32 starter blev Malin Petersen och Charly Brown 311 femma.

Resultat

Klassbeteckningarna i fälttävlan är ändrade i år, det som nu heter trestjärnigt motsvarar det som tidigare var tvåstjärnigt, Nuvarande tvåstjärnig motsvarar tidigare enstjärnig klass. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-