Avelsnyheter
25 december 2017 09:09

Lövsta Stuteri satsar på framgångsrika ston

RabatterGenom projektet Lövsta Star fortsätter Lövsta Stuteri med sin satsning på svensk ridsport och avel. Syftet med projektet är att få in fler av Sveriges högpresterande ston i aveln.

Lövsta Stuteri satsar på framgångsrika ston
Alla framgångsrika tävlingshästars liv börjar så här - som föl. Genom att främja svensk avel hoppas Lövsta Stuteri kunna utveckla svensk ridsport. Foto: Magnus Cohlin

Meningen med Lövsta Star är få flera av landets högpresterande ston i avel, vilket i sin tur skulle ge de bästa förutsättningarna för att få fram morgondagens sporthästar. Många av landets mest framgångsrika ston tävlingar själva, men kan användas i avel via embryotransfer.

Under 2017 ingick nästan lika många hopp- och dressyrhästar i Lövsta Star. Dräktighetsprocenten inom projektet var 86 procent. De ston som antogs till projektet under 2017 betäcktes till största delen själva, men en mindre andel ansökte för embryotransfer. Det här berättas i ett pressmeddelande.

De ston som kommer med i projektet 2018 erbjuds att välja en hingst Lövstas hingstprogram med fri språngavgift och 50 procent rabatt på 90-dygnsavgiften.
– Som ett led i att nå vår vision att förbättra svensk ridsport och avel vill vi uppmuntra ägare till prestationsston att sätta dem i avel, antingen själv eller via embryotransfer. För att få fram morgondagens stjärnhästar behöver vi få in även de bästa stona i avel, hingstarna har vi redan, säger dressyrryttaren Tinne Vilhelmson Silfvén, stuterichef på Lövsta Stuteri.

När de exakta kriterierna för ston till programmet blir klara publiceras de här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden