Avelsnyheter
18 november 2017 15:49

Lövsta köpte segerhingsten i Oldenburg

UPPDATERAD 20.30Lövsta Stuteri slog till i Oldenburg och köpte segerhingsten e Belantis, klart dyrast på auktionen. Även SWB-hingsten Silver Kazam såldes i dag.

Lövsta köpte segerhingsten i Oldenburg
The Champion, e Belantis-Sir Tender, flyttar snart till Lövsta. Foto: LL Foto

Vid auktionen i Oldenburg, som pågår under lördagen, la Lövsta Stuteri dagens högsta bud och säkrade på så vis via telefon segerhingsten efter Belantis-Sir Tender-Welton, uppfödare Angelika Krause.
– Han har allt. Dels är han väldigt intressant som avelshingst och dels är han en väldigt intressant sporthäst. Han har kvalité, gångarter, är cool – jag tycker att han är ”the full package” säger Lövstas hingstansvariga Florian Darcourt.

Lövstas hingst e Belantis:

 

Fadern Belantis, som tävlas av Isabell Werth, är efter Lövsta-hingsten Benetton Dream FRH 1301 som som bekant har gått Grand Prix med Tinne Vilhelmson Silfvén.
Flroian Darcourt förklarar att det sista pappersarbetet återstår vid auktionen slut och att hingsten troligen anländer nästa vecka. Just nu gläds de som mest åt det helt färska köpet och mer exakta planer för 2,5-åringen får förstås vänta lite till. Florian Darcourt kommer att arbeta mycket med segerhingsten.
– Jag som hingstansvarig kommer att arbeta med honom i avelsarbetet, och jag tror och hoppas att han kommer bli en populär hingst.

600 000 euro jämt, närmare 6 miljoner kronor, var det vinnande budet från Lövsta. Med den prislappen kostade segerhingsten bra mycket mer än auktionens näst dyraste hingst (e Don Schufro-Stedinger). Denna såldes enligt Horses.nl till Paul Schockemöhle, Andreas Helgstrand och Lone Boegh-Henriksen.

Silver Kazam (SWB hingst f 2015 e Kannan u T Salsa e Casall uppf Astrid Borg/Silverforsens Stuteri, äg Lars Ingvarsson och Uwe Bublitz)  som i går var den första SWB-hingsten att bli premiehingst i Oldenburg, såldes för 85 000 euro, uppger Horses.nl.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-