Avelsnyheter, Nyheter
17 november 2017 20:47

Silver Kazam första SWB att bli premiehingst i Oldenburg

Ett stycke historiaSilver Kazam har rönt stor framgång vid Oldenburgs hingstpremiering. Astrid Borgs uppfödning är den första SWB-hästen någonsin att bli premiehingst där.

Silver Kazam första SWB att bli premiehingst i Oldenburg
Silver Kazam tog för sig. Foto: Lena Nyström

Fredagen blev en fin svenskdag i tyska Vechta där Oldenburgförbundets två avdelningar håller hingstpremieringar. Hopphingsten Silver Kazam (SWB hingst f 2015 e Kannan u T Salsa e Casall uppf Astrid Borg/Silverforsens Stuteri, äg Lars Ingvarsson och Uwe Bublitz) blev accepterad och utsedd till premiehingst – något som gör honom unik då ingen annan SWB-hingst har blivit utsedd till premiehingst i Oldenburg.

Veterinären och uppfödaren Astrid Borg, som sålde Kazam på SWB:s elitfölauktion till Lars Ingvarsson och Uwe Bublitz, är på plats.
– Jag har nästan inte förstått det. Det är så fantastiskt och det har inte sjunkit in än, säger Astrid, som just står och myser med sin uppfödning när Ridsport når henne.
– Att se honom här är otroligt. Jag har gjort honom själv, till och med stoppat in sperman, och redan när han var föl var han något extra. Dessutom är han väldigt snäll och cool.

Astrid tycker själv att Silver Kazam måhända inte hade sin absolut bästa dag och att han var lite spänd i hoppningen. Likväl gick det vägen och det rapporteras om stor glädje bland ägare och uppfödare.
– Jag är så glad att Lars och Uwe har tagit fram honom och visar honom, och därtill är jag förstås väldigt glad att jag åkte hit. Det här är en once in a lifetime-händelse för en uppfödare.

Film från selekteringen:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden