Blogg
22 november 2017 09:13

Hingstbloggen: Fantastiska hopphingstar och några besvikelser

BloggDet vimlar som vanligt av fantastiska hopphästar i Westfalen där Lena Nyström håller stenkoll på hingstarna. För hingstbloggaren varvas glädjeämnen med en del besvikelser, som Finest-avkommorna och Fürsten-Looks förärvning.

Hingstbloggen: Fantastiska hopphingstar och några besvikelser
Lite spänt i dag, men rasande vacker e Millenium-Lord Loxley. Foto: Lena Nyström

Dag två i Münster-Handorf. I dag springer gångartshingstarna lösa, hoppar några små hinder och går sedan på ring med 3-5 hingstar inne samtidigt, allt för att undvika olyckor. Dock har absolut ingen hjälm här…

En väldigt fräck hingst som jag inte berättade om igår är sonen till Escolar undan ett rent holsteinersto e Conello. Han är pampig med en härlig, uttrycksfull galopp i fin uppförsbacke, traven har fin mekanik och elasticitet men han travar litegrann ifrån sina bakben stundtals. Skritten är relativt kort men ren. Han godkändes och rev ner talrika applåder.

Såväl kat nr 1 e Apache-Hotline, som den oerhört vackre sonen till Farell-Zack godkändes oxå. Den förstnämnde har en trevlig skritt medan nr 2 är tämligen kort och oengagerad.

Även här gör Finest-avkommorna en besviken, intrycket från Vechta kvarstår och förstärks, tyvärr. Vackra huvuden har de i alla fall, hela gänget och två stycken godkändes här, för mig ganska obegripligt. Även Fürsten-Looks förärvning hittills är en stor besvikelse. Den Fürstenball-son som i dagsläget verkar förärva sig bäst är Follow Me. Även här fick han en son godkänd, med en mamma e Sir Donnerhall. En högställd och elegant kille med god skritt, men som dock stundtals visar lite cykling bak i sitt travarbete.

Helgstrands Franklin-Rubin Royal rör sig massor, men han är tyvärr burkig med väldigt kort rygg och har en grov övergång mellan hals och huvud. Den andra Franklin-avkomman med Vivaldi på mödernet har betydligt längre linjer, men absolut inte det gångverket. Ingen av dessa båda godkändes.

Båda For Romance I-sönerna har väldigt mycket gång och är av fin modell, dock har den första med Fürst Nymphenburg på mödernet överaktiva bakben, nästan med tendens att tuppa på höger bak emellanåt. Den andra, som jag igår var så förtjust i, kvarstår som en av mina stora favoriter. Han visade sig väl även i löst tillstånd. Om man ska vara petig har även han snudd på alltför aktiva bakben när han springer lös. Men hellre det än när de släpar efter som någon sorts oönskat bihang…

Goldberg var själv reservsegrare här för 4 år sedan, en hingst med massor av utstrålning och närvaro, men med lite slappa bakben i sitt travarbete. Nu kommer hans första söner till premiering och tyvärr saknar de flesta sin faders utstrålning, men har samma bakbensmekanik som han… Här godkändes två av fem, i Vechta fanns en och den godkändes inte.

Millenium-Lord Loxley’n hade spänt av lite idag, det är en rasande vacker 175 cm stor kille med riktigt fin trav och galopp, vilken kommer härligt bakifrån med lätt front. Skritten är av det mer moderata slaget.

Hbvitalisjohnson2
E Vitalis-Johnson.

Båda Vitalis-sönerna är fantastiskt fina, jag måste säga att jag absolut inte har något emot små hingstar, dessa är 164 respektive 163 cm höga. Alla vill inte ha jättehästar och många letar aktivt efter mindre hingstar. Den första med Dancier på mödernet har en alldeles utmärkt trav och galopp, medan skritten är stor och stundtals blir farlig. Den andra, ur det holländska Johnson-stoet, är en helt fantastisk häst. Han utstrålar bara mjukhet och smidighet i såväl trav som galopp. Han sitter fint på sina bakben och är så lätt i sin front. Skritten är av helt ok kvalitet, inte den största, men ren och fin. Suverän hingst, måste jag säga!

Fantastiska hopphästar vimlar det ju alltid av här i Westfalen, i år imponerade i vanlig stil avkommorna e Cornet Obolensky, av fem visade godkändes fem! Cristallo I hade även han en riktigt fin son, precis som Capistrano, båda söner till Cornet.

Hbconretobolenskynuemrouno
E Cornet Obolensky-Numero Uno.
Hbcornetobolenskyburgraf
E Cornet Obolensky-Burgraf,

Global Express visade upp sin första årgång här med två fantastiskt välhoppande söner, medan även Dantos bjöd på en riktigt kvalitativ storhoppande son.

Hbglobalexpressuntouched
E Global Express-Untouched.
Hbglobalexpressahorn
E Global Express-Ahorn.

Många hingstar har tvekat och gjort försök att bryta ut inför det sista hindret, så även den storhoppande sonen till Quasimodo Z-Polydor men slutligen fick han till det och hoppningen avslutades på bästa sätt.

Detta är ett blogginlägg, skribenten själv står för alla åsikter som framförts i texten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden