Dressyr
21 mars 2016 06:03

Lövstas Divertimento kvar i väst

Tinne Vilhelmson-Silfvéns tidigare Grand Prix-partner verkar trivas i USA med sin kanadensiska ryttare Chris von Martels. I helgen kom de fyra i Grand Prix Special och det står klart att Divertimento stannar i Nordamerika över OS.

Lövstas Divertimento kvar i väst
Chris von Martels gläds åt framgångarna och berättar om dem på sin Facebook.

Lövsta Stuteris Divertimento (Westf, f -02 e Di Versace-Ferragamo) följde med Lövsta-teamet till USA tidigare i vintras och provtävlades då av kanadensaren Chris von Martels, 33, i några klasser inför eventuell framtida leasing.

Det hela föll väl ut och när det svenska teamet for hemåt stannade Tinne Vilhelmson-Silfvéns Grand Prix-häst, kallad Tim, kvar.
– Leasingavtalet är klart och Divertimento är säkrad till efter OS för Chris von Martels, säger Lövstas kommunikationsansvariga Emma Rost till Ridsport och tillägger att de däremot förstås inte vet redan nu hur det blir med en start i OS.

Tim har alltså fallit kanadensaren i smaken och senast i helgen tog det nya ekipaget en fjärdeplats i Grand Prix Special i Wellington på 69,059 procent. Det var deras främsta placering hittills. Högsta procentnoteringen bland de sex starter som hittills finns i FEI:s databas är 70,225 i världscupkval-küren i början av månaden.
Än finns det mer att hämta för von Martels sett till Tims tidigare resultat, som bland annat innehåller ett par Grand Prix-rundor på över 75 procent med Tinne i sadeln.
Den välberidna Lövtsa-ryttaren ser ut att klara sig utmärkt även utan Tim i stallet och under vintern är det Benetton Dream och främsta stjärnan Don Auriello som hon har glänst med på Grand Prix-banorna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Vi ökar!Det firar vi med endast 15:- för första månaden