Sverige
28 mars 2019 19:00

Lövstas hållbarhetspris till kostnadsfri verksamhet

InkluderandeÅret vinnare av Lövsta Future Challenges hållbarhetspris är Malmö Civilia Ryttarförening. Föreningen arbetar för ett mer öppet och inkluderande samhälle, och har bland annat en kostnadsfri och öppen verksamhet fyra dagar i veckan.

Lövstas hållbarhetspris till kostnadsfri verksamhet
Malmö Civila Ryttarförening tilldelas Lövsta Future Challenges hållbarhetspris för sitt arbete för ett öppet och inkluderande samhälle. Foto: Christian Dirksen

Sedan fyra år tillbaka delar Lövsta Future Challenge ut ett hållbarhetspris som ett led i sitt hållbarhetsarbete. Syftet med priset är att lyfta fram goda initiativ och förtjänstfulla insatser för hållbarhet inom hästnäring och ridsport. Detta år blir det Malmö Civila Ryttarförening som vid Gothenburg Horse Show får ta emot priset.

Årets vinnare arbetar med hjälp av hästen att bidra till ett mer öppet och inkluderande samhälle. Med uthållighet och ett stort engagemang har Malmö Civila Ryttarförening gjort klubben till en välkomnande plats för alla, går att läsa i ett pressmeddelande från Lövsta Future Challenge.

Malmö Civila Ryttarförening har en kostnadsfri och öppen verksamhet fyra dagar i veckan, där mellan 80-100 barn och ungdomar som inte redan rider på klubben får möjligheten att umgås med hästar och rida. Därmed blir stallet en plats där de unga lär sig våga mer och hittar vänner, oavsett ålder, erfarenheter och bakgrund.
– Många av dom som söker sig till MCR har aldrig varit nära en häst förut och den stolthet och självsäkerhet som ofta växer fram betyder mycket, säger ridskolechefen Kris Kringstad i pressmeddelandet.

Det är inte bara ban och ungdomar som uppskattar initiativet, stallet har också blivit en plats där vuxna och föräldrar kan träffas. Malmö Civila Ryttarförening har dessutom lyckats bygga upp ett långsiktigt viktigt samarbete med kommunen som till stor del finansierar verksamheten.

Priset delas ut i Göteborg den 6 april och består av biljetter till Gothenburg Horse Show samt ett ekonomiskt bidrag till sin verksamhet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 107 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-