Hoppning
14 februari 14:08

Lövstas U25-finalister klara

FinalklaraAndré Brandt och Ebba Danielsson blev i helgen klara för finalen i Lövsta Future Challenge Jumping U25. Nu har landslagsledningen bestämt vilka ytterligare tre U25-ryttare som får rida i Scandinavium – se vilka det är här.

Lövstas U25-finalister klara
Ottilia Lundgren är en av U25-ryttarna som tagits ut av landslagsledningen. Foto: Roland Thunholm

André Brandt och Ebba Danielsson tog ett järngrepp från början i Lövsta Future Challenge Jumping U25. Efter sista kvalchansen i Borås stod det också klart att Brandt och Danielsson hade plockat finalbiljetterna till Gothenburg Horse Show. Återstod gjorde dock ytterligare tre finalister som skulle tas ut av landslagsledningen – och nu är även dessa uttagna.

– Det blir Ottilia LundgrenViktor Edvinson och Erik Dahnelius, meddelar hoppningens förbundskapten Henrik Ankarcrona, i ett pressmeddelande.

De tre finalisterna som får rida i Scandinavium har tagits ut i samråd med Lövsta Future Challenge och Gothenburg Horse Show.
– Det är en ovärderlig erfarenhet att få rida i en sådan här arena, att få känna på hetluften och samtidigt lära av de bästa. Jag hoppas att U25-ryttarna kommer med vidöppna ögon och tittar och lär, men samtidigt inte ber om ursäkt för sig.

Bygger för framtiden

Henrik Ankarcrona är positiv till nivån på de svenska U25-ryttarna.
– Det ser väldigt bra ut. Det är spännande, duktiga ryttare som satsar seriöst. Vi har ett behov av U25-ryttare i sommarens EEF-serie och det här är ryttare som förhoppningsvis sedan kan ta steget upp till landslaget.

Longines EEF Series skapades av det europeiska ridsportförbundet, EEF, med syfte att ge ryttare och hästar på väg upp en möjlighet att utvecklas genom att tävla på hög nivå. Det är också ett tillfälle att stärka det nationella lagbyggandet och överbrygga klyftan till den högsta divisionen. Deltagande länder uppmuntras också att involvera sina yngre talanger. Minst en U25-ryttare i laget är kravet.

Med undantag av världscupen och vissa specialklasser kan U25-ryttarna rida alla klasser under tävlingarna i Göteborg. Vinnare är det ekipage som samlar mest poäng under helgen. Meetingpriset delas ut i Scandinavium.

I samband med Gothenburg Horse Show avgörs även finalen i Lövsta Future Challenge Jumping för unga hästar. De fem högst placerade 6-åringarna under Champion of The Youngsters respektive Breeders Trophy förra året är kvalade till 7-årsfinalen. Till final går även 2022 års vinnare av Stallion Trophy för 6-åriga hästar.

Finalister Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden