Blogg
16 december 2013 07:00

Luciafirande

Det har varit fullt upp den här helgen, tre par körde genom Malmö för Luciafirandet. Kallt var det, men kallare kunde det ha varit.

Sen på lördagen var det invigning av ett nytt ridhus där Fredrik fick visa hur inomhuskörning går till. Så två intensiva dagar med fyra vagnar och tio selar. Jag brukar ofta fråga om han inte ska syssla med hoppning istället. Han har inte nappat hittills…

Kanske blir man lite av en expert på att sela i vintermörkret. Man får känna sig fram och sen tacka gudarna att man har selat med dessa selar så pass många gånger i dagsljus och lampor att man vet hur allt ska sitta.

Här kommer ett litet hästskötartips, många hästar knoppades denna helg. Det ska gå fort, det ska se snyggt ut och det ska hålla. Börja med att ha en välryckt man, annars kommer du att stå och svära. Sen använder du dig av en lämplig mankam och en blöt svamp så att du blöter manen lite. Vi knoppar alltid de så kallade ”Flyingeknopparna”, vi använder med andra ord bara ett gummiband per knopp. Och där kan jag tipsa om silikongummisnoddar! Livet blir så mycket enklare med dessa platta mirakel. Se till att det blir jämt avstånd mellan knopparna och fläta samt rulla hårt.

Jag var en fruktansvärd knoppare i början, undviker det gärna om möjligt, men har med tiden insett att man blir ju inte bättre på något om man inte utsätter sig för det och tränar. Så jag slog personligt rekord i helgen och knoppade fyra hästar på 20 minuter! De höll hela Luciatåget.

Det är väldigt roligt med äventyr måste jag erkänna, även om det är kallt och lerigt och man får putsa selar i evigheter efteråt. Nu försöker jag hinna med allt innan jag hoppar på flyget hem till norrland för att fira jul, wish me luck!

/Antonia

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden