Världen
13 april 2020 12:00

Ludger Beerbaum: ”Coronakrisen kommer förändra ridsporten i grunden”

ParadigmskifteRidsporten kommer inte att vara sig lik när coronakrisen är över. Det menar hoppryttaren Ludger Beerbaum. Bland annat kommer det att påverka hur ryttarna förflyttar sig över världen.

Ludger Beerbaum: ”Coronakrisen kommer förändra ridsporten i grunden”
Foto: Roland Thunholm

Det är Clipmyhorse som har intervjuat Ludger Beerbaum om hur han ser på ridsportens framtid efter coronakrisen. Så här säger han:
”Till att börja med tror jag att vi måste omvärdera det system vi hade innan coronautbrottet. Jag tror det kommer ta tid innan ryttarna kommer tillbaka till samma form och nivå som innan den här krisen. Det är inte möjligt att hoppa en femstjärnig Grand Prix efter att inte ha tävlat alls på veckor eller månader. Jag tror att många ryttare kommer att hoppa på lägre nivå än normalt efter den här krisen och att prispengarna inte är lika viktiga. Jag ser inga långdistansflygningar i närtid och jag tror att de flesta av ryttarna från början kommer att stanna i sina hemländer. Jag vet inte vad det kommer att innebär för de stora tävlingarna i andra delar av världen.”

Vidare säger han:
”Jag tror vi behöver förstå att det inte kommer att vara möjligt att återgå till sporten som vi varit vana vid den. De flesta ryttare har suttit på flygplan mer än de varit hemma och rest från det ena landet till det andra. Jag kanske är gammaldags men jag vet inte om det kommer att vara möjligt i framtiden. Den här krisen kan vara i veckor, månader och till och med år. Jag tror att vi kommer att få leva med konsekvenserna av den här krisen i många år.”

Samtidigt som han målar upp något av ett paradigmskifte, uttrycker Ludger Beerbaum dock också att han ser positivt på framtiden:
” Jag tror inte att vi behöver oroa oss över vår sport. Vår sport är unik, vi arbetar med djur, män och kvinnor rider samma tävlingar … Jag tror inte att vår sport kommer att vara i fara efter den här krisen, inte alls.”

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden