Världen
12 april 2020 06:34

Paul Schockemöhle om coronakrisen

CoronapandeminTyske Paul Schockemöhle är en uppfödare och hingsthållare av gigantiska mått och driver avelsverksamheten på svenska riksanläggningen Flyinge. Men hur är det att ansvara för tusentals hästar när marknaden har tvärstannat i den pågående pandemin?

Paul Schockemöhle om coronakrisen
Paul Schockemöhle. Arkivbild: Krister Lindh

I en lång intervju med World of Showjumping berättar Paul Schockemöhle, Tyskland, om situationen för hans hästverksamhet – där Flyinge är en del – i restriktionernas Europa.

Han har tusentals hästar och hundratals anställda. Normalt säljer han 95 procent av sina hästar utomlands, men nu står marknaden helt still på grund av olika restriktioner runt om i världen. Det väntas ungefär 1 000 föl i hans verksamhet i år och det blir svårt att få plats med alla nytillskott om försäljningen inte kommer igång.

Även hur hästar får motioneras är reglerat i Tyskland och begränsar vad Schockemöhles personal kan göra. Verksamheten har fått anpassas på många sätt, inte minst för personalens säkerhet. För att så många hästar som möjligt ska få sin motion arbetar personalen i skift.

– Jag tror att de stora stallen kommer att få de största ekonomiska smällarna i den här krisen, säger Paul Schockemöhle till World of Showjumping.

Han tror också att hästpriserna kommer att gå ner på grund av den globala ekonomiska kris som redan har kommit i pandemins spår.

Hela intervjun

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden