Världen
9 februari 2020 06:47

Nya turer i uppmärksammat auktionsdrama

Auktion I november blev Paul Schockemöhle och Andreas Helgstrand upprörda över hur en auktionsförättare hanterade deras bud vid en auktion i tyska Verden, något som ledde till att auktionsförättaren stängdes av på obestämd tid. Nu har dramat tagit ytterligare en vändning.

Nya turer i uppmärksammat auktionsdrama
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Roland Thunholm

Det var i oktober som en ung stjärnhingst gick under klubban i tyska Verden. Men frågan är vad som hände vid budgivningen. ”Vårt bud ignorerades, trots att alla såg att vi bjöd”, skrev Paul Schockemöhle och Andreas Helgstrand i ett gemensamt uttalande.

Historien fortsatte med att arrangören, det tyska hannoveranerförbundet, bad om ursäkt någon dag efteråt och att den aktuelle auktionsförättaren, Bernd Hickert, stängdes av och en utredning gjordes.

Nu berättar Eurodressage att auktionsförättaren är tillbaka i tjänst. Han kommer att hålla i vårauktionen i mitten av april.
– Vi vill hålla fast vid systemet med två auktionsförättare och har har uttryckt vårt förtroende för Bernd Hickerts arbete, säger en representant för förbundet.

Hingsten var nu 3-årige Confess Color (e Cadeau Noir-Licosto-Damsey) som klubbades för ungefär 20 miljoner kronor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden