Fälttävlan
15 mars 2021 06:20

Ludwig Svennerstål: ”Fortsätter det här överlever jag inte”

CoronapandeminPandemin har slagit hårt mot den professionella idrotten. I en enkätundersökning gjord av SVT Sport uppger 9 av 21 OS-klara svenska idrottare att de påverkats negativt ekonomiskt under pandemin. Det är en slags katastrof, säger fälttävlansryttaren Ludwig Svennerstål

Ludwig Svennerstål: ”Fortsätter det här överlever jag inte”
Stinger och Ludwig Svennerstål. Foto: Roland Thunholm

Pandemin har slagit hårt mot den professionella idrotten med inställda tävlingar. I en enkätundersökning gjord av SVT Sport uppger 9 av 21 OS-klara svenska idrottare att de påverkats negativt ekonomiskt under pandemin. En av Sveriges hetaste OS-kandidater, fälttävlansryttaren Ludwig Svennerstål, skriver i undersökningen att 2020 varit en ”ekonomisk katastrof”.

– Jag har gått ungefär minus 50 procent jämfört med ett normalt år. Det är verkligen svårt att driva en business när det blir en sådan stor procentuell minskning på bara ett år. Det är en slags katastrof, säger fälttävlansryttaren Ludwig Svennerstål till SVT Sport.

Mängder av tävlingar och mästerskap har ställts in sedan coronapandemin slog till mot världen för ett år sedan. Prispengarna har krympt till ett minimum och sponsorerna har blivit mer återhållsamma. Störst skillnad har dock Svennerstål märkt när det gäller möjligheterna att köpa och sälja hästar. Det är där han har förlorat mest.

– Hästförsäljningen uppgår ungefär till 80 procent av mina intäkter. Under året har vi fortfarande lyckats sälja några hästar men normalt så kanske jag säljer tio bra hästar om året, förra året sålde jag tre tror jag. Det är väldigt stor skillnad mot ett normalt år.

Förhoppningen är att allt vänder framåt sommaren.
– Men fortsätter det här överlever jag inte.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden