Dressyr
30 januari 2018 11:27

Eclectisch vann dubbelt i USA

VinsterDen godkända hingsten Eclectisch, som gick bland annat unghäst-VM med Ida-Linn Lundholm, har debuterat med sin nya ryttare. Två segrar blev resultatet.

Eclectisch vann dubbelt i USA
Ida-Linn Lundholm och Ecelctisch radade upp topplaceringar. Här syns de på unghäst-VM, där de gick till final. Foto: Kim C Lundin

Eclectisch (KWPN, hingst, f 2009, e Zenon-Olivi, uppf fam Andweg) kom till Sverige från Andreas Helgstrand 2014. Hingsten, godkänd i DWB 2013 och i SWB 2015, stod på Tullstorp och ägdes av Ericsbergs Säteri.

Som 5-åring var han trea i öppna championatet med Ida-Linn Lunholm och två år senare blev det en silverplats bland 7-åringarna. 2016 gick ekipaget till final på unghäst-VM efter att ha vunnit det andra kvalet.

I slutet av förra året såldes Eclectisch till Leslie Malones Harmony Sport Horses och Susan Pape tog över tyglarna i Tyskland, vilket bland annat Eurodressage rapporterade om. Hingsten, som numera heter Harmony’s Eclectisch, har precis gjort sina första starter med Pape i Wellingtons CDI1*. De inledde med seger i St Georges på 69,529 procent och följde upp med ännu en seger, då i Intermediaire I på 69,412 procent.

180130eclectischsusapape
Det nya ekipaget har vunnit sina två första starter tillsammans. Foto: Susan J Stickle

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden