Dressyr
13 januari 2018 07:50

Tinne och Magi vann världscupküren på nytt personbästa

FullträffTinne Vilhelmson Silfvén och Paridon Magi är ostoppbara i Flroida. GP-segern följdes upp av ännu en seger och ännu ett personbästa.

Tinne och Magi vann världscupküren på nytt personbästa
Tinne och Magi vid tidigare framgångar i USA. Arkivbild: Sara Hellner

Medan de flesta svenskar sov gott var det världscupküren som stod på agendan för gårdagens GP-vinnaren Tinne Vilhelmson Silfvén och Paridon Magi (SWB, val f-03 e Don Primero-Napoleon, uppf Niclas Magnusson). Deras GP-rekord på 75,87 följdes av ekipagets nya kürrekord – 81,15 procent och seger.

”Helt underbart att slå personligt rekord i varje start”, säger Tinne till förbundet.
”Jag kan inte plocka ut några delar som var höjdpunkter. Utan det var att helheten som var bra. Då är det väldigt roligt att rida”.

Närmast Tinne var hemmaryttaren Shelly Francis med Danilo på 77,725 procent medan spanska U25-ryttaren Juan Matute Guimon blev trea med Quantico Ymas på 75,275.

Poängen för världscupsegern gav Tinne en skjuts uppåt i tabellen och hon ligger just nu trea i den västeuropeiska ligan, efter ledaren Patrik Kittel och tvåan Dorothee Schneider.

Se segerritten här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 112 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-