Hoppning
15 januari 2016 20:43

Lundhs Miebello till Mordasini

Det blev en hästflytt på landslagsnivå, när Charlotte Mordasini förstärkte stallet med Johan Lundhs 12-åriga Quite Easy-son Miebello.

Lundhs Miebello till Mordasini
Johan Lundh har sålt Miebello, här vid fjolårets SM-silver i Borås, till Charlotte Mordasini. Roland Thunholm

Den 27-åriga Charlotte Mordasini började tävla för Sverige förra året efter att tidigare ha representerat Frankrike, bland annat på EM för young rider. Efter bra resultat avancerade Charlotte till landslaget i samband med Falsterbo Horse Show och gjorde sig känd för svensk publik med tredje plats i Grand Prix efter en dubbelnolla med Romane du Theil. Hon var sedan femteryttare på EM i Aachen, där hon också blev trea i Grand Prix med samma häst.

Miebello (val f -04 e Quite Easy-Cardento) är Johan Lundhs egen uppfödning som gått hela vägen via unghästchampionat, unghäst-VM, SM-silver och nationshoppningar. De var bästa svenska ekipage under Sweden International Horse Show på Friends Arena 2015 och avslutade sin gemensamma karriär med världscupmeetinget på Olympia, London, strax före jul.

– Det är jättekul att om nu en svensk häst ska säljas att den stannar i svensk ägo. Det är en fin häst som Johan haft mycket bra resultat med. Så det är extra kul att ytterligare en duktig svensk ryttare kan ta vid, säger förbundskapten Sylve Söderstrand på förbundets hemsida.

– Jag är nöjd. Jag hade inte sålt om det inte var till en svensk ryttare. Nu får han fortsätta tävla för Sverige, kommenterar Johan Lundh, som tidigare haft stora bud på hästen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden