Världen
10 maj 2020 06:09

Lyckad operation av Juan Matute Guimon

HjärnblödningPå lördagen opererades den spanske dressyrryttaren Juan Matute Guimon för andra gången sedan han kollapsade tidigare i veckan.

Det var i tisdags som 22-årige Juan Matute Guimon kollapsade på sin bas utanför spanska Madrid. Han fördes till sjukhus där det konstaterades att han drabbats av hjärnblödning.

Han opererades i onsdags och vid senare undersökning framkom det att dressyrryttaren har en medfödd defekt, arteriovenös missbildning, i hjärnan. Han testades också för Covid-19, och detta test visade att han inte hade sjukdomen.

Efter flytt till specialsjukhuset University Hospital La Paz i Madrid opererades han i hela sju timmar på lördagen. Syftet med operationen var att åtgärda defekten. Nu rapporterar bland annat Dressage-news att operationen lyckades till 100 procent.

Orsaken till arteriovenös missbildning är inte känd, men det handlar om försvagade blodkärl som kan brista och orsaka till exempel hjärnblödning.

Juan Matute Guimon ska nu hållas nedsövd ett tag för att underlätta läkningen efter operationen.

Juan Matute Guimon är 22 år gammal och en av världens främsta unga dressyrryttare. Han flyttade med sin familj till Wellington för mer än tio år sedan, men för två år sedan valde han att börja studera i Madrid och utveckla sin ridning i Europa. Han är rankad som nummer två av de spanska ryttarna på världsrankningen med hästen Quantico och som trea med Don Diego. Han red VM 2018 och siktade på en OS-plats i år.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden