Hoppning
16 december 2019 06:40

Maikel van der Vleuten hoppas på världscupfinal

VärldscupenHan satte en perfekt runda i omhoppningen och tog hem världscupsegern i La Coruña. Holländaren Maikel van der Vleuten hoppas nu på en finalplats i Las Vegas, och han lovordar sin nya unga stjärna Beauville Z.

Maikel van der Vleuten hoppas på världscupfinal
Efter världscupsegern i La Coruña hoppas nu Maikel van der Vleuten på att ta sig till världscupfinalen. Med Beauville Z fick han till en perfekt runda i omhoppningen. Foto: FEI/Manuel Queimadelos

Det blev en rafflande omhoppning när sjunde omgången av världscupen reds i spanska La Coruña under söndagen. Tretton ekipage nollade i grundomgången och red Santiago Varelas utmanande bana med många tvära svängar och långa galoppsträckor.

Nederländernas Maikel van der Vleuten fick till en lysande runda med Beauville Z (SANG val f-10 e Bustique-Jumpy des Fontaines, uppf Pascal Habets) där vändningarna satt perfekt. När klockan stannade på 36,94 sekunder var det en helt ny nivå på tävlingen, och ingen av de sex återstående tävlande kunde matcha det resultatet.

Maikel van der Vleuten kommenterade sin lysande ritt med att ibland går omhoppningarna inte som planerat, men i La Coruña gick allt väldigt smidigt med en bra rytm hela vägen.
– Min häst var väldigt bra och var med mig, och när vi kommit ut ur alla svängar fick vi en bra framåtsträcka, meddelar Maikel i ett pressmeddelande från FEI.
– Han är fortfarande bara nio år och har inte varit på den här nivån så länge, jag tror han kommer att växa till en topphäst. Han är den sortens häst du behöver för att hålla dig på den här nivån, lovordade Maikel om Beauville Z.

Spanska hoppet föll

Även om hemmapubliken hickade till rejält när deras nationalhjälte Eduardo Alvarez Aznar föll handlöst efter hinder nummer tre fick de ta till sig en del av segern – Beauville Z är nämligen spanskägd genom Marta Ortega.

Nu väntar en kortare paus från världscupen för Maikel van der Vleuten, innan han kommer tillbaka på vårkanten. Målet är att ta sig till finalen i Las Vegas.
– Efter idag tror jag att tio poäng ska räcka, sade Maikel van der Vleuten efter segern.

Kvar i ledning av ligan ligger fortfarande Pieter Devos på 55 poäng följd av Steve Guerdat på 47 poäng. Sjunde omgångens andraplacerade Emanuele Gaudiano avancerade upp till tredje plats med sina 43 poäng, och dessa tre ryttare kan anses klara för världscupfinalen. Tätt bakom ligger Scott Brash på 35 poäng och så den nya femman Maikel van der Vleuten på 32 poäng. Bästa svenska ryttare är Peder Fredricson med en åttonde plats på 28 poäng.

Omgång åtta av världscupen rids redan nästa vecka i London, Storbritannien.

Resultat sjunde omgången av världscupen i hoppning, La Coruña 15 december 2019:

 1. Maikel van der Vleuten, Nederländerna – Beauville Z
 2. Emanuele Gaudiano, Italien – Chalou
 3. Pieter Clemens, Belgien – Quintini
 4. Zoe Conter, Belgien – Davidoff des Lassus
 5. Marc Houtzager, Nederländerna – Sterrehof’s Dante

Ställning i västeuropeiska ligan av världscupen efter sju omgångar:

 1. Pieter Devos, Belgien 55 poäng
 2. Steve Guerdat, Schweiz 47 poäng
 3. Emanuele Gaudiano, Italien 43 poäng
 4. Scott Brash, Storbritannien 35 poäng
 5. Maikel van der Vleuten, Nederländerna 32 poäng
 6. Marc Houtzager, Nederländerna 29 poäng
 7. Philipp Weishaupt, Tyskland 28 poäng
 8. Peder Fredricson, Sverige 28 poäng
 9. Denis Lynch, Irland 28 poäng
 10. Kevin Staut, Frankrike 26 poäng

Ridsports liverapportering från klassen
Arrangörens hemsida
Start- och resultatlistor
Resultat
Banskiss
Total ställning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden