Fälttävlan
27 juli 2020 16:02

Malin Petersen placerad i Luhmühlen

InternationelltMalin Petersens Editha är på väg tillbaka. I helgen blev ekipaget placerat i en stor CCI2*S på klassisk fälttävlansmark i tyska Luhmühlen.

Malin Petersen placerad i Luhmühlen
Malin Petersen. Arkivbild: Annelie Frank

Det handlade om en internationell kort tvåstjärnig klass med över 80 startande ekipage.

Malin Petersen och Editha (sto f 2010, e Calido I-Carnute, uppf Guido Schröter, äg Jörg & Malin Petersen, Ariane Reinhart) tog sin in på en femteplats i det välmeriterade startfältet.

– Så härligt att få tävla Editha igen, berättar Tysklandsbaserade 39-åringen Malin Petersen om stoet som bland gick Nations Cup förra året.

Stoet har dock haft en längre paus från tävlandet nu då hon har genomgått en tandoperation och efterföljande komplikationer.
– Jag hade väntat mig att hon skulle vara lite vild men hon kanske håller på att bli vuxen, fortsätter Malin Petersen.

Malin Petersen ingick i många år i den svenska spetstruppen och har ridit EM, VM och OS samt tagit guld på unghäst-VM.

Nu har hon varit utan de riktiga topphästarna ett tag, men Editha är ett stort framtidshopp som Malin Petersen har haft sedan hon var fem år.

– Jag är väldigt nöjd med hur hon kändes i alla grenarna. Nästa planerade start blir den 4* klassen i Arville, berättar Malin Petersen som hade 28,1 straff med sig från dressyren vilket också blev hennes totala straff.

Tysklands Pia Münker vann med Jard på 25,2 straff.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden