Fälttävlan
29 juni 2020 06:00

Två sjundeplaceringar för svenskar i Luhmühlen

Sjundeplats för Malin Petersen och Charlie Brown. Och sjundeplats även för Christoffer Forsberg och Hippo´s Sapporo i klassen för ryttare under 30 år. Så slutade den första internationella fälttävlan efter tävlingsuppehållet för svenskarna.

Två sjundeplaceringar för svenskar i Luhmühlen
Malin Petersen slutade på en sjundeplats i CCI3*-S i Luhmühlen. (Arkivbild) Arkivbild: Roland Thunholm

Malin Peterson inledde CCI3*-S med att rida en dressyr som gav 27,8 i straff, fick med sig 1,2 straff från hoppningen och red prickfritt inom tiden i terrängen, vilket gav ekipaget en sjundeplats.

Den andra svensken i klassen, Sara Algotsson-Ostholt och Chicuelo, hade 35,6 straff med sig inför terrängen, där det blev ytterligare 8,4 straff för tiden, vilket blev totalt 44 straff och plats 35 i klassen med över 60 startande.

Vinnare blev Tysklands Sandra Auffarth och Viamant du Matz. Samma ryttare lade också beslag på andraplatsen med Let´s Dance.

I klassen för ryttare födda 1991 och senare gick segern till Tysklands Christoph Walter och Carjatan S på 22,1 straff. Bästa icke-tyska ryttare blev Christoffer Forsberg och Hippo’s Sapporo, som efter dressyr och hoppning hade 32,9 straff, ett resultat som höll sig tack vare en felfri terräng.

Christoffer red även Watermill Hejjan, där ekipaget slutade på 46,9 straff, och Baroness 374, som var i mål med 52 straffpoäng.

Över 50 ekipage startade i CCI3*-S för de yngre ryttarna.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden