Hoppning
26 januari 2020 17:23

Marc Houtzager snabb hemmasegrare i världscupen

InternationelltDet blev holländsk seger när det reds världscuphoppningar i Amsterdam på söndagens eftermiddag. Marc Houtzager red Sterrehof's Dante till seger i klassen där de svenska framgångarna uteblev. "Jag har aldrig ridit en så snabb omhoppning på den här nivån i hela mitt liv," säger Marc Houtzager.

Marc Houtzager snabb hemmasegrare i världscupen
Marc Houtzager Sterrehof’s Dante på väg mot seger. Foto: DigiShots

Det blev inga framgångar för de svenska ekipagen i Amsterdam. Segern gick till Hollands Marc Houtzager och Sterrehof’s Dante (KWPN sto f 2011 e Canturano-Phin Phin, uppf J.W.J. Soeter, äg Stuteri Sterrehof) efter en rafflande omhoppning mellan nio ekipage.
– Jag har aldrig ridit en så snabb omhoppning på den här nivån i hela mitt liv, sa Marc Houtzager på presskonferensen efter sin seger.

Mitt sto hoppade fantastiskt och hon är verkligen försiktig så jag behövde inte oroa mig. Marc Houtzager.

– Ibland går omhoppningar som planerat och ibland gör de inte det. Men i dag var det min dag.

Även på andraplats blev det holländskt genom Harrie Smolders/Monaco och Belgiens Pieter Clemens blev trea med Quintini.

Gav allt

Smolders startade före Houtzager.
– Jag visste att jag var tvungen att ge allt och jag riskerade lite i svängen mot kombinationen, men mitt sto hoppade fantastiskt och hon är verkligen försiktig så jag behövde inte oroa mig. Hon är väldigt snabb, även i luften, säger 49-årige Marc Houtzager som ingick i Holland silverlag på OS i London 2012.

Han tog över vinnarstoet från sin fru, Julia Houtzager-Kayser, för ungefär ett år sedan. Då tog hästen klivet från tvåstjärniga tävlingar till femstjärniga.

Ingen final

Marc Houtzager planerar ingen resa till världscupfinalen i Los Angeles i april, i stället är det full satsning mot OS i Tokyo som gäller med båda hans topphästar, Sterrehof’s Dante och Calimero.

Steve Guerdat, Schweiz, fortsätter att leda den västeuropeiska ligan efter söndagens kval som var det tolfte.

Peder Fredricson är bästa svensk med en 25:e plats. De 18 bästa efter sista kvalet i Göteborg i slutet av februari får en finalplats.

Ridsports liverapportering från klassen.

Resultat

Totalställning, världscupen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden