Hoppning
3 mars 16:21
Ridsportplus

Marcus Westergren vinnare i Italien

InternationelltDet blev svensk seger i fredagens högsta klass över 1,45-hinder på ett tvåstjärnigt meeting i Italien på fredagen. "Det är en häst jag tror mycket på," säger hoppryttaren om det 9-åriga segerstoet.

Marcus Westergren vinnare i Italien
Marcus Westergren är på plats i Gorla Minore, Italien, där han vann högsta klassen på fredagen. Bilden är från spanska Sunshine Tour förra året. Foto: Annelie Frank

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var tillsammans med Fellaini de Liebri Z (KWPN sto f 2014 e Faustino de Tili-San Patrignano Corrado, uppf De Liebri BVBA, äg L och P Finnhammar) som Marcus Westergren vann fredagens 1,45-klass i Gorla Minore.

Jag tycker det är ett bra ställe för hästarna att komma utomhus på.

Marcus Westergren om den italienska touren.

Det var skimmelstoets andra internationella 1,45-seger inom en kort period då ekipaget vann en klass på samma höjder tyska Neumünster för några veckor sedan.

– Hon är fantastisk. Hon är snabb, väldigt försiktigt och har stor kapacitet, säger Marcus Westergren som är ute på en riktig Europaturné just nu.

Herning nästa

Förutom tävlingarna i Italien och Tyskland har han han tävlat i Peelbergen, Nederländerna, nyligen. Närmast väntar meetinget i danska Herning. Alla hästar går dock inte alla tävlingar.

På den italienska touren där han och familjen är på plats just nu har det äntligen blivit lite fint väder och bra förutsättningar efter att ha varit dåligt tävlingsväder till en början.
– Det är bra här, stora banor. Jag tycker det är ett bra ställe för hästarna att komma utomhus på, fortsätter Norrköpingsryttaren Marcus Westergren.

Gått UVM

Fellaini de Liebri Z har ridits av honom ett tag, ekipaget startade bland annat UVM 2021. Men förra året skadades stoet på Strömsholm och har varit borta från tävlingsbanorna länge.
– Det är en jättebra häst, det är en häst jag tror mycket på inför framtiden, säger hoppryttaren.

Ridsports samlade rapportering om Marcus Westergren de senaste åren.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden