Nyheter
19 april 2020 18:08

Margit Otto-Crepin är död

BortgångEn av världens och Frankrikes främsta dressyrprofiler har gått bort. OS-ryttaren Margit Otto-Crepin har gjort stort avtryck inom hela ridsporten. Hon somnade in på söndagsmorgonen efter en kort tids sjukdom, dock ej covid-19.

Margit Otto-Crepin är död
Margit Otto-Crepin och Corlandus efter världscupsegern i Göteborg 1989. Foto: Roland Thunholm

Margit Otto-Crepin avled vid en ålder av 75 år. Den tysk-franska dressyrikonen föddes i tyska Saarbrücken den 9 februari 1945. Som ung studerade hon först i USA för att sedan läsa språk vid Sorbonne i Paris. Målet var att arbeta som tolk för UNESCO, men i stället gifte hon sig med den franske amatörhoppryttaren Daniel Crepin och 1971 blev hon fransk medborgare.

Hennes första mästerskapshäst var den före detta fälttävlanshästen Caprici med vilken hon blev fransk mästare för att sedan ta sig både till VM i Lausanne och OS i Los Angeles. Därefter följde en svindlande framgångsrik karriär med otaliga mästerskapsmedaljer och fantastiska hästar så som Corlandus, Lucky Lord, Loutano och Tornado. Det rapporterar Eurodressage.

Efter tävlingskarriären blev hon inflytelserik på flera tunga poster, bland annat ingick hon i FEI:s dressyrkommitté mellan 2009 och 2011 och hon var även ordförande i International Dressage Riders’ Club 1998-2010.

Franska Cadre Noir, centrum för den franska ridkonsten, utsåg Margit Otto-Crepin till ”Écuyer d’Honneur” som den mest framgångsrika franska dressyrryttaren fram till dags dato.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden