Sportnytt
21 november 2018 17:02

Maria Gretzer kvar i FEI-toppen: ”Jag blev överraskad”

I toppenMaria Gretzer får fortsatt förtroende som ordförande i Internationella Ridsportförbundets Athletes' Committee och med en plats i executive board.

Maria Gretzer kvar i FEI-toppen: ”Jag blev överraskad”
Maria Gretzer arbetar vidare i internationella ridsportens toppliga. Foto: Roland Thunholm

Efter Internationella Ridsportförbundets general assembly senaste dagarna står det klart att Maria Gretzer, som har ett eget ryttar-CV på toppnivå och tidigare var svensk förbundskapten, fortsätter som ordförande i FEI:s Athletes’ Committee. Hon fortsätter därmed sitt uppdrag även i det verkställande utskottet, executive board. Verkställande utskottet styr bland annat inriktningen på FEI:s arbete.

”Jag blev överraskad. Jag har suttit på posten i sex år nu. Visst är jag hedrad av att få fortsätta arbetet internationellt”, säger Maria Gretzer på Svenska Ridsportförbundets site.

Fei President Ingmar De Vos
Ingmar de Vos fortsätter som FEI:s ordförande i ytterligare fyra år. Foto: FEI

”Vill göra ännu mer”

Det är FEI:s ordförande Ingmar de Vos, som själv som väntat blev omvald för de kommande fyra åren eftersom det för första gången på 16 år bara fanns en kandidat, som utser vem som ska ha uppdraget. Maria Gretzer är efter sex år varm i kläderna och redo för ytterligare fyra år.

Jag försöker driva på för att få resultat som kan få genomslag i verkställande utskottet.

”Det är många viktiga frågor vi har att ta itu med. Men det viktigaste är att hästvälfärden står i centrum för allt vårt arbete”.

I  Athletes’ Committee sitter en representant från varje ridsportgren. De röstades fram tidigare i år och i kommittén finns numera bland andra hoppningens Cian O’Connor och dressyrens Beatriz Ferrer-Salat.
”Här vill jag göra ännu mer. Men det kan vara svårt för de aktiva att både hinna med den här typen av arbete och sina egna karriärer. Jag försöker driva på för att få resultat som kan få genomslag i verkställande utskottet”, säger Maria Gretzer till SvRF.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden