Dressyr
11 februari 2017 15:34

Mariett avtackad i Wellington

Mariett har varit en av de mest framgångsrika dressyrhästarna i USA, och trots en otäck olycka kom hon tillbaka till tävlingsbanorna. Inför 2 000 åskådare har nu det danskfödda stoet avtackats vid en ceremoni i Wellington.

Mariett avtackad i Wellington
Mariett och Lars Petersen vid nattens ceremoni i Wellington.

Mariett (DWB, sto f-98 e Come Back II-Sidney, uppf Gunnar Mousten) har haft en mycket framgångsrik karriär. Med tidigare ägaren och ryttaren Lærke Sund gick Mariett UVM i Verden, och med floridabaserade danska ryttaren Lars Petersen har Mariett vunnit massor av femstjärniga klasser och deltagit i såväl VM och världscupsfinal.


Mariett och hennes team. Foto: Sara Hellner.

Under fem år vann Mariett närmare 1,8 miljoner kronor i prispengar, när en otäck olycka 2010 höll på att sätta stopp för karriären. En incident i stallet slutade nämligen så illa att en mycket av Marietts ena hov slets av. Veterinärernas dom var då att Mariett aldrig skulle kunna återhämta sig, men ägaren Marcia Pepper var dock envis och valde att försöka behandla skadan och rädda stoet.

2011 hade Mariett återhämtat sig så pass mycket att Lars Petersen åter kunde börja arbeta med Mariett. I februari 2012 gjorde de sin första start efter olyckan. Därefter har de startat över 70 gånger och tagit flera segrar – bland annat i femstjärniga klasser.

Sista starten gjorde Mariett och Lars i Wellington för snart ett år sedan. Lars Petersen och Marcia Pepper ville inte sätta Marietts hälsa på spel genom att försöka matcha henne till OS i Rio.
– Vi älskar henne för mycket för att utsätta henne för stressen att resa till Europa för att tävla om en plats i det danska teamet, sade Marcia Pepper till dressage-news.com.
– Vi trodde aldrig att hon skulle få se en tävlingsplats igen efter olyckan, men hon återhämtade sig och blev bättre än någonsin och tog oss på en fantastisk resa under de fyra senaste åren.


Mariett och Lars Petersen. Foto: Sara Hellner.

Nu har Mariett pensionerats från tävlingsbanorna vid en ceremoni, vilket skedde inför 2 000 åskådare vid Adequan Globan Dressyr Festival i Wellington, USA.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden