Sverige
13 september 2019 06:30

Marks ridklubb i ekonomisk kris

Tufft lägeEfter två år i provisoriska stall väntar snart inflyttning på den nya anläggningen för hästarna på Marks ridklubb. Men nybygget har inneburit ett stort ekonomiskt bortfall för klubben, då de inte har kunnat arrangera stora tävlingar under tiden - något som brukar ge en vinst på cirka 100 000 kronor per år.

Marks ridklubb i ekonomisk kris
Tuffa tider för Marks ridklubb, trots ett nytt stall. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. ArkivFoto: Roland Thunholm

På Bosgården i Örby står snart ett nytt stall klart för Marks ridklubb, men det är inte glädje som klubbens personal känner just nu – snarare oro.
– Man ser ju redan nu att pengarna inte kommer att räcka till årsskiftet. Jag får ont i magen när jag tänker på det, säger ridskolechef Lola Bodin till Borås Tidning.

Marks ridklubb har ansökt om pengar från kommunen, som kompensation för det inkomstbortfall som bygget har inneburit – i vanliga fall arrangerar klubben stora tävlingar varje år, vilket brukar resultera i cirka 100 000 kronor i vinst. Men svaret från Kultur- och fritidsnämnden är att det inte finns några pengar att ta av.
Ridklubben planerar dock fler försök att få ekonomisk hjälp av kommunen.
– Det är ju ingen mening att bygga ett nytt stort stall om ridklubben går omkull. Vi fortsätter att kämpa för vår sak och hoppas att de kommer att prioritera oss, säger klubbens kassör Christina Axtelius till tidningen.

Håller koll på utgifter

Kassören menar att klubben gjort sitt bästa för att minska kostnaderna och dra in mer pengar till verksamheten – bland annat genom att arrangera mindre tävlingar och flera extra kurser, dragit igång kakförsäljning och i höst väntar ytterligare tävlingar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden