Ridsport Play
27 december 2022 11:30

Mästerskapsaktuella SWB-valacken såld till Turkiet

Såld hästAndreas Schou är Danmarks högst rankade ryttare och bakom klättringen på världsrankningen finns bland andra SWB-valacken Independent. Tillsammans har de plockat viktiga poäng i världscupen och kommande år var valacken aktuell för EM. Nu är Independent såld till Turkiet.

Mästerskapsaktuella SWB-valacken såld till Turkiet
"Han har varit med familjen sedan han föddes", skriver Absolute Horses på Instagram. Foto: Privat

Independent (SWB val f-11 e Diamant de Revel-Careful, uppf Westlife AB) är uppfödd av svenska Lotta West och utbildad av dottern Jannike West-Schou. SWB-valacken har sedan producerats upp till femstjärnig Grand Prix av svärsonen Andreas Schou. Tillsammans har de bland annat plockat viktiga poäng i världscupen, där Schou just nu ligger elva i den västeuropeiska ligan.

Andreas Schou har representerat Danmark vid VM i franska Caen 2014, OS i Tokyo 2021 och på hemmaplan vid VM i Herning i augusti. Han är Danmarks högst rankade hoppryttare och ligger för närvarande på plats 41 på världsrankningen. Independent har spelat en viktig roll i klättringen, och var aktuell för EM 2023. Men nu säger Andreas Schou hejdå till valacken som är såld. Det berättar ryttaren själv via sociala medier – se inlägget här under.

Enligt World of Showjumping är valacken såld till Turkiet.
– Det är klart att jag är ledsen över att se honom lämna, men han får ett toppenhem och vi kommer att se honom i Global Champions Tour nästa år, säger Andreas Schou till World of Showjumping.

Turkiska ryttare i Global Champions Tour är för närvarande Ömer Karaevli och Derin Demirsoy.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden