Dressyr
3 april 14:18

Mästerskapshäst död

AvlidenBenjamin Werndls mästerskapshäst Famoso OLD har avlivats. Detta till följd av en olycka i hagen.

Mästerskapshäst död
Famoso OLD var Benjamin Werndls VM-häst i Herning 2022, där de placerade sig sexa i GP, femma i GP Special och fyra i GP kür. Foto: Digishots

Famoso OLD var tyska Benjamin Werndls mästerskapshäst, som han red vid bland annat VM i Herning år 2022. Nu meddelar ryttaren att den 15-årige valacken tyvärr behövde avlivas efter en olycka i hagen. Hästen gick inte att rädda.

”Vi vet inte exakt hur det gick till, plötsligt stod han bara i hagen på tre ben”, skriver Benjamin i sina sociala medier.

”Han var så speciell, så talangfull, smart och lekfull. Vi hade så mycket planerat, speciellt i år”, skriver ryttaren och berättar vidare att hästen var i sitt livs bästa form.

”Hade gärna gett honom fler år”

Famoso kom till Aubenhausen, anläggningen där Benjamin och hans syster Jessica von Bredow Werndl driver sin verksamhet, när hästen var sju år gammal. Med en lätthet för samling blev snabbt piaff och passage något av ett favoritmoment.
”Jag glömmer aldrig den känslan, den lättheten”, skriver ryttaren och beskriver år 2022 som deras bästa år på tävlingsbanorna, med ett lagbrons och individuella placeringar vid VM i Herning.
”En dröm blev sann för mig. Då kände jag att han inte bara gav mig allt utan mer”., skriver han.

Ryttaren avslutar sitt inlägg med orden:
”Famoso njöt av sitt liv i Aubenhausen och jag hade gärna gett honom så många fler år tillsammans med oss…”

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden