Dressyr
15 mars 06:20

Mästerskapshäst har blivit mamma

FöllyckaBella Rose och Isabell Werth har tillsammans upplevt stora mästerskapsframgångar. Nu har stoet blivit mamma och Werth har förverkligat drömmen om ett föl.

Mästerskapshäst har blivit mamma
Isabell Werth och Bella Rose i Tokyo. Foto: FEI/Christophe Taniere

”Via Bellani” är namnet på den lilla hingstungen som nyligen sett dagens ljus i stallet hos dressyrdrottningen Isabell Werth. Mamma är 19-åriga Bella Rose (WESTF sto f-04 e Belissimo M-Cacir AA) som burit Werth till multipla mästerskapsmedaljer. Det rapporterar Eurodressage

Bella Rose pensionerades efter OS i Tokyo och en avtackningsceremoni var planerad i Aachen 2021. Den fick dock skjutas fram då stoet genomgick en kolikoperation. Hon återhämtade sig och avtackades istället i Aachen 2022 – och nu har hon alltså fött sitt första föl.
– Jag är såklart väldigt lycklig. Bella Rose har som vanligt gjort ett fantastiskt jobb och gett oss ett fantastiskt föl, säger Isabell Werth.

– Det här är en annan slags lycka och alla i stallet är redan förälskade i den här lilla killen. Nu är min hjärtehäst mamma och jag är tacksam över att min dröm om ett föl har förverkligats.

Far till underverket är Valdiviani (e Veneno-Fidertanz).

Tillsammans har Werth och Bella Rose bland annat vunnit lagguld vid VM 2014 och 2018 samt vid OS i Tokyo 2021. Vid VM 2018 tog de även individuellt guld och vid Tokyo-OS blev det ett individuellt silver. Vid dressyr-EM 2019 gjorde de ett hattrick och vann hela tre guld.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden