Dressyr
2 april 16:09

Svensk mästerskapshäst död efter olycka i hage

Galopperar vidareTinne Vilhelmson Silfvéns före detta tävlingskamrat Don Auriello, "Anton", har avlidit till följd av en olycka i hagen.

Svensk mästerskapshäst död efter olycka i hage
Tinne Vilhelmson Silfvén med Don Auriello, "Anton". Arkivbild: Roland Thunholm

Don Auriello (val -02, e Don Davidoff-White Star, uppf Joachim Poppe) har varit en av Sveriges mest framgångsrika dressyrhästar – tillsammans med Tinne Vilhelmson Silfvén har ”Anton”, som han kallas, tävlat Grand Prix under nio års tid. Anton och Tinne har bland annat representerat Sverige i två OS, två VM och två EM, samt ridit fem världscupfinaler.

Har levt pensionärsliv

År 2019 avslutade hästen sin tävlingskarriär och avtackades i samband med Sweden International Horse Show i Friends Arena. Sedan dess har Anton levt pensionärsliv och bott hos sin hästskötare Sara Lord. Nu meddelar hästens ägare, Lövsta Stuteri, att hästen gått bort efter en olycka i hagen. Anton blev 22 år gammal.

– Jag älskade Anton från allra första ögonblicket, att få rida och lära känna en häst som honom var en dröm som blev verklighet. Han var en helt unik individ, en häst med ett stort hjärta, fantastiskt temperament och som alltid gjorde sitt bästa. Jag är glad och stolt över allt vi fått uppleva tillsammans, säger Tinne i ett uttalande från Lövsta Stuteri, där hon tackar alla som varit betydelsefulla i Antons liv.

– Men det största tacket det går till Anton. Tack för allt, du kommer alltid ha en speciell plats i våra hjärtan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden