Dressyr
27 januari 16:45

Lövstas stjärnryttare plockar placeringar i Florida

WellingtonLövsta stuteris toppekipage är som vanligt i Florida och tävlar vid den här tiden på året – och natten till lördagen blev det pallplats för både Tinne Vilhelmsson Silfvén och Caroline Darcourt.

Lövstas stjärnryttare plockar placeringar i Florida
I somras blev det SM-silver för Tinne Vilhelmsson Silfvén och Devanto. Foto: Roland Thunholm

Tinne Vilhelmsson Silfvén och Caroline Darcourt blev natten till lördagen svensk tid tvåa respektive trea i den fyrstjärniga küren vid Adequan Global Dressage Festival i Wellington i Florida. Tinne Vilhelmsson Silfvén och Devanto bjöd på ett helt nytt kürprogram till musiken ”Puttin’ on the Ritz”, som gav 77,100 procent i resultat. Det rapporterar Svenska Ridsportförbundet.

– Det var ett helt nytt program som jag inte ridit innan så det var lite av ett äventyr. Det känns som det passar Devanto bra, säger Tinne Vilhelmsson Silfvén till arrangören. 

Tinne och Devanto har nu varit ett team i tre år.
– Han är en väldigt rolig häst och man måste hela tiden vara lite smartare än honom. Han vill göra mycket och har hela tiden något på gång, säger Tinne vidare.

Caroline Darcourt lotsade i sin tur Lord Django till 76,890 procent.
– Han är så motiverad. Han älskar att tävla här och lägger i en högre växel. Det nya programmet jag red idag passar honom bättre, säger Caroline Darcourt till arrangören.

Vann gjorde tyska Felicitas Hendricks och Drombusch OLD med procenten 78,790.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden