Ponny
5 december 2021 15:48
Ridsportplus

Mathilda Hansson fortsätter att vinna

InternationelltFörra helgen vann Mathilda Hansson och Unsphinx D’Hurl ’Vent Prins Carl Philips Pris i Friends. På söndagen blev det seger i finalen i Baltic Cup i danska Vilhelmsborg.

Mathilda Hansson fortsätter att vinna
Mathilda Hansson fick leda ännu ett ärevarv. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Mathilda Hansson och Unsphinx D’Hurl ’Vent (ANPFS val f 2008 e Leopard De Mahoud-Leadership CO, uppf M. Jean Drexler, äg Jonas Hansson) radar upp framgångar. Tidigare i år tog de SM-guld i inverkansridning för c-ponnyer. I Friends blev det seger i anrika Prins Carl Philips pris.

Nu får mina ponnyer och hästar lite välförtjänt julledighet. Mathilda Hansson.

På söndagen hoppade ekipaget hem finalen i årets Baltic Cup som reds i danska Vilhelmsborg. Det var tolv ekipage i finalen för kategori II och Mathilda Hansson och Unsphinx D’Hurl ’Vent var enda ekipaget som satte en dubbelnolla efter omhoppning mot två andra ekipage.

Finalen gick i 1,20.

I finalen för de största ponnyerna, kategori I, var Ellen Hammarström och Ocean des As bästa svenska ekipage med en fjärde plats med 0+4 fel i det 25 ekipage stora startfältet. Mathilda Hansson höll sig framme även här och blev femma med Dynamite Spartacus. Denna kategoris final gick över 1,30-hinder.

Först ut

– Jag var först ut i omhoppningen och hade snabbast tid men tyvärr föll två bommar, berättar Mathilda Hansson.

– Det har varit superfina tävlingar i övrigt och nu får mina ponnyer och hästar lite välförtjänt julledighet, fortsätter hon.

De minsta ponnyernas final gick över 1.00-hinder och hade nio startande. Caroline Ankarcrona/Hot´n Tot blev bästa svenska ekipage med en andraplats efter två felfria rundor.

Baltic Cup består av flera kvaltävlingar, bland annat i Sverige, och syftet är att ge ponny- och juniorryttare internationell erfarenhet.

Totalställning, Baltic Cup

Resultat, finalen i Vilhelmsborg

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden