Hoppning, Ponny
11 november 2021 06:20

Ellen Hammarström rider ponnyernas världscupfinal

MechelenNu står det klart att 13-åriga Ellen Hammarström får rida ponnyernas världscupfinal i belgiska Mechelen i mellandagarna.

Ellen Hammarström rider ponnyernas världscupfinal
Sommarens guldmedaljör Ellen Hammarström har kvalat till ponnyernas världscupfinal med Ocean des As. Foto: Roland Thunholm

FEI Jumping Ponies’ Trophy samlar Europas bästa ponnyryttare som får chansen att tävla på de stora arenorna tillsammans med världseliten. Svenska Ellen Hammarström är en av de 20 ryttare som har samlat tillräckligt med poäng för att rida finalen i Mechelen som avgörs i slutet av december.

Under den första deltävlingen i ponnyernas världscup i danska Herning slutade Ellen Hammarström och ponnyn Ocean des As på en sjätte plats genom en dubbelt felfri runda i 1,30-hoppningen. Världscuppoängen som placeringen gav har gjort att Ellen Hammarström redan nu är klar för finalen. Tillsammans med Ocean des As tog hon även SM-guld i somras och silver i inverkans-SM i helgen.

Helgens guldmedaljör i Kungsbacka, Selma Staffare, red även hon i danska Herning, men fick inte ihop tillräckligt med poäng för att få rida finalen.

Deltävling två i ponnyernas världscup avgjordes under världscuptävlingarna i franska Lyon medan den tredje och sista deltävlingen i tyska Stuttgart ställdes in.

Totalt är det alltså 20 ryttare som kvalificerar sig till den stora finalen som avgörs i mellandagarna i Belgien. Där startar alla ekipage om på noll poäng. Finalen avgörs genom två kval, där de 15 bästa ryttarna går vidare till den slutliga finalen som avgörs över två rundor. Totalsegraren är det ekipage med minst antal fel efter kval och finalomgångarna.

Ebba Danielsson red världscupfinalen med ponnyn Dynamite Spartacus 2019, dock utan en framträdande placering. Philip Svitzer och Zabrino tog en sjätteplats 2017.

Kvalificerade ryttare

Siebe  Leemans – Nederländerna
Thea Gunleksen – Norge
Jonna Esser – Tyskland
Laure Tijskens – Belgien
Magdalene Rose Mikkelsen – Danmark
Nohlan Vallat – Frankrike
Rasmus Aasland – Norge
Franca Clementine Kröly – Tyskland
Milan Morssinkhof – Nederländerna
Coen Williams – Irland
Karoline Sloth Kjær – Danmark
Ellen Hammarström – Sverige
Dina Nicolaysen – Norge
Sophie Evans – England
Renske Van Middendorp – Nederländerna
Paddy Reape – Irland
Angele Gregoire – Frankrike
Lola Brionne – Frankrike
Phoebe Farman – England
Mikkel Fredin Nilsen – Norge
Marie Ann Sullivan – Frankrike (kvalificerad med samma poäng som den 20:e ryttaren)

Fullständig rankning.
FEI Jumping Ponies’ Trophy – läs mer här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden