Hoppning, Ponny
12 augusti 2021 14:33

Revansch för Ellen Hammarström – tog guld med ”Olle”

Ponny-SMEfter en ofrivillig avsittning i B-ponnyernas medaljomhoppning fick Ellen Hammarström revansch när det var dags för de största ponnyernas final. Med rutinerade Ocean Des As såg hon till att nolla när det behövdes som mest.

Revansch för Ellen Hammarström – tog guld med ”Olle”
Ellen Hammarström och Ocean Des As står klara för individuell final. (Arkivbild) Foto: Roland Thunholm

Ocean Des As (SF val -02, e Vert et Rouge-El Fif, uppf Marie-Noelle Decorruee Fulop, äg Mitt Hjärta Hästsport), som tog guld på ponny-EM med storebror Ingemar för tre år sedan och nu har hunnit bli 19 år, visade inga tecken på trötthet när Ellen Hammarström red in på banan för den avgörande omhoppningen.

Ekipaget gick ut sist av de tre som gjorde upp om medaljerna, och var ensamma om att klara banan felfritt – en revansch efter B-ponnyfinalen, där Ellen slutade fyra efter en avfallning.

Linn Arvidsson hade den någon otacksamma uppgiften att gå ut först i omhoppningen, men trots att ett hinder föll blev det till slut ett silver med Oldrock Megan (CPBS sto -08, e Glenayre Silver Fox-Slaney, uppf Mr David Henry, äg Ida Selin).

Bronset gick till Ellinore Edgren från Sunne Ryttarförening, i sadeln på Shanbo Ciaran (CPBS val -10, e Urrachree Clad-Westside Mirah, uppf Mr Noel Farrell, äg Ellinore Edgren).

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden