Dressyr
12 mars 2019 08:28

Mathilde Hannell pensionerar sin dubbla EM-medaljör

Drar sig tillbakaDubbla EM-medaljören Deela Mae pensioneras från tävlingsbanorna. Mathilde Hannell berättar att hon nu ska ge stoet den bästa pensionärstiden.

Mathilde Hannell pensionerar sin dubbla EM-medaljör
Mathilde Hannells dubbla EM-medaljör Deela Mae ska framöver få njuta av livets glada pensionärsdagar. Foto: Photochannell

Mathilde Hannell har tillsammans med Deela Mae (WESTF sto f-99 e De Niro-Landino, uppf Sabine Steinkuhl) haft många framgångsrika år på tävlingsbanan. Ekipaget ingick bland annat i Sveriges U25-lag som tog brons vid EM både 2016 och 2017. De har bland många framgångar nationellt och internationellt även vunnit Lövsta Future Challenge U25 och har ett SM-silver i U25.

Nu meddelar Hannell Dressage Stable att det framgångsrika stoet ska pensioneras från tävlingsbanorna, och istället få ta det lugnt och njuta av livet på Lynga Gård utanför Falkenberg. Även om stoet fortfarande har massor av energi och kraft kvar att ge, har Mathilde Hannell valt att avsluta hennes tävlingskarriär när Deela Mae fortfarande tycker det är roligt.
– Nu ska hon få beta i en stor gräshage på heltid och motioneras vid sidan om. Då och då får hon visa upp sina byten-i-varje och då ger hon järnet, berättar Mathilde.

Mathilde Hannell och Deela Mae (WESTF sto f-99 e De Niro-Landino, uppf Sabine Steinkuhl)
Mathilde Hannell och Deela Mae har bland annat ett SM-silver i U25 på sin meritlista. Foto: Photochannell

Deela beskrivs av Mathilde som en sådan häst som gör allt för sin ryttare inne på tävlingsbanan.
– Hon vill vara till lags och hon kämpar in i det sista. Efter år av tävlande förtjänar hon det bästa som pensionär.
– Vi är verkligen ett lag och hon kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta, säger Mathilde som avslutar med att hon ser fram emot att pyssla om Deela Mae och ge henne den bästa pensionärstiden.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden