Sverige
14 januari 2016 16:03

Medlemmar vädjar till politiker

Norrköpings Fältrittklubb oroas av planerna på en brandstation just intill klubben. Nu har medlemmar skrivit ett brev till kommunen där de ber beslutsfattarna att tänka till en gång extra.

Förslaget att bygga en brandstation just intill Norrköpings FRK oroar klubben, skriver Folkbladet.
– Vi kan inte bedriva vår verksamhet där då eftersom stora delar av hagarna försvinner. Det finns ju lagar och regler som bestämmer om hur mycket yta varje häst behöver, sa klubbens dåvarande ordförande Karolina Rolf till Folkbladet redan i juni förra året

Ännu finns inga klara besked om brandstationen verkligen kommer att byggas. Flera av klubbens medlemmar har tillsammans skrivit ett brev till politikerna. I det skriver de bland annat ”Vi vill att ni beslutsfattare inom kommunen funderar en extra gång och tänker igenom vad en placering av en ny brandstation på Dagsbergsfältet skulle innebära för Norrköping i längden” och ”Låt oss få vara kvar på Dagsbergsfältet och utveckla vår verksamhet till en modern och tillgänglig oas”.

Föreningen bildades 1899 och är en av Sveriges äldsta ridklubbar. På 40-talet flyttade klubben till Dagsbergsvägen, där klubben fortfarande har sin verksamhet. Runt 350 elever rider lektion på Norrköpings FRK, som har uppåt 25 lektionshästar.

Brevet i sin helhet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-