Fälttävlan
3 juni 2018 18:29

Mer framgångar: Ludwig VM-kvalade dubbelt

På huggetFör två veckor sedan kom Ludwig Svennerstål tvåa i en internationell trestjärnig klass. Nu blev det ännu en pallplats och VM-kval.

Mer framgångar: Ludwig VM-kvalade dubbelt
Ludwig och El Kazir gjorde en prima tävling hemma i England. Arkivbild: Fredrik Jonsving

För två veckor sedan var El Kazir SP och Ludwig Svennerstål sjua i en CIC3*, medan Stinger och Ludwig kom tvåa på samma nivå. På brittiska Tattersalls International Horse Trials var El Kazir däremot vassare, nu i CCI3* där båda hästarna snyggt nog VM-kvalades.

Tillsammans med Stinger gjorde Ludwig en felfri terräng, men fick fyra ner i banhoppningen. Ekipaget landade på 25:e plats.

Ludwig och El Kazir, som debuterade tillsammans i juli förra året, inledde som tvåa med en dressyr på  74,49 procent och 25,5 straff. Felfri terräng sköt upp dem i ledningen. Den gick förlorad genom ett nedslag i den slutliga banhoppningen och det numera VM-kvalade ekipaget bärgade slutligen en tredjeplats på 29,5 straff.

Izzy Taylor med Call Me Maggie May vann CCI3* på 28,5 straff.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden