Sverige
29 december 2022 08:44

Mest läst 2022 – Barreringskandalen kring Ludger Beerbaum

Del 6Nyheten slog ned som en bomb i början av året – den tyska toppryttaren Ludger Beerbaum hade ertappats med barrering. Diskussionerna kring detta ämne blev intensiva, och den allra första artikeln med avslöjandet blev den tredje mest lästa artikeln på Ridsports webb under året.

Mest läst 2022 – Barreringskandalen kring Ludger Beerbaum
Det stormade kring Ludger Beerbaum under 2022, efter att han ertappats med barrering i sina träningsmetoder. Foto: Annelie Frank

Den tyska toppryttaren Ludger Beerbaum beskrivs många gånger som kontroversiell, men att en tävlingsman på denna nivå skulle använda sig av barrering i sina träningsmetoder var det inte många som kunde ana. Känslorna var upprörda i hästvärlden när filmen som visade träningsmetoderna spreds, och i mångas ögon sjönk respekten för Ludger Beerbaum.

I samband med händelsen anmäldes Ludger Beerbaum för brott mot djurskyddslagen, men förundersökningen lades ned under hösten då det inte fanns tillräcklig grund för det misstänkta brottet. Engagemanget hos Ridsports läsare var stort i detta ämne, och den första artikeln blev den tredje mest lästa på webben under året – du hittar den här.

Händelsen kom i media att kallas för ”Beerbaumgate”. Ridsport har en sammanställning med många av artiklarna kring Ludger Beerbaum här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden