Sverige
26 januari 2020 11:43

Miljonskulder och förbud stoppar inte hästhandlare

GranskningHästhandlare som har stora skulder till Skatteverket, har gått i konkurs och dessutom inte har tillstånd för att sälja hästar fortsätter sina affärer. Detta visar en stor granskning som har gjorts av Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad. Reportrar har bland annat åkt till en av Skånes största hästhandlare och utgett sig för att vara hästspekulanter.

Miljonskulder och förbud stoppar inte hästhandlare
I samband med granskningen provred tidningens reporter saluhästar. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

I granskningen framgår bland annat att ett företag får täta hästleveranser från ett företag på Irland. Syftet med hästarna är att de ska säljas, men det visar sig att verksamheten i det skånska stallet saknar tillstånd för detta från länsstyrelsen.

Granskningen visar också att hästhandlare fortsätter sin verksamhet genom andra bolagskonstellationer efter konkurs och skulder hos kronofogden, bland annat krav från tidigare kunder efter inte helt lyckade affärer.

Det finns också exempel på hästhandlare som driver sin verksamhet med bas i andra länder för att komma runt svenska myndigheter.

Sydsvenskan/HD lyfter också att hästhandlare med skatteskulder och förbud att sälja hästar regelbundet tillåts annonsera på en stor sajt för hästförsäljning och intervjuar företrädare för sajten.

Hela artikeln hos Sydsvenskan/HD

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden