Sverige
13 februari 2020 13:16

Minnesfond i omkomna ryttarens namn

MinnesfondFamiljen till 17-åriga Paulina Ingvarsson, som omkom i en olycka på Bollerups Naturbruksgymnasium den 2 februari, har nu startat en minnesfond i Paulinas namn. Fonden ska värna om allas lika värde och användas till Bollerups elever och personal.

Minnesfond i omkomna ryttarens namn
Nu startas en fond till minne av Paulina Ingvarsson, den omkomna eleven från Bollerup. Foto: Bollerup Naturbruksgymnasium

Det var på söndagkvällen den 2 februari som olyckan inträffade på Bollerup Naturbruksgymnasium. Paulina Ingvarsson skulle ta in en häst från hagen men blev översprungen av en annan häst, och avled av sina skador.

Nu har familjen startat en minnesfond i Paulinas namn – en fond ”som ska värna om de ideal som Paulina stod för, allas lika värde och att ingen lämnas utanför”.

På fondsidan kan man läsa att ”tanken med fonden är den ska användas i ett förebyggande syfte för både elever och personal på Bollerups Lantbruksinstitut och Naturbruksgymnasium. Alla som kände Paulina vet hur mycket Bollerup betydde för henne samtidigt som gemenskap och kamratskap alltid har varit viktiga värderingar för Paulina. Därför kommer fonden att användas till olika aktiviteter som främjar allas lika värde”.

Paulinas minnesfond

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden