Sverige
3 februari 2020 08:48

Flicka död efter hästolycka på Bollerup

TragediEn 17-årig elev på Bollerup Naturbruksgymnasium har avlidit efter att ha blivit nedsprungen av en häst. Dödsolyckan skedde utanför skoltid på söndagkvällen och två andra elever gjorde allt de kunde för att rädda flickan, men det var förgäves.

Flicka död efter hästolycka på Bollerup
Skolans elever som är från hela landet och bor på internat är skakade. Foto: Bollerup Naturbruksgymnasium

Dödsolyckan inträffade någon gång efter klockan 18 på söndagkvällen när den 17-åriga flickan hanterade en egen häst på skolans område. Två andra elever kom snabbt till undsättning och försökte hjälpa flickan i väntan på ambulans, men det fanns inget att göra. Olyckan ska inte ha skett i samband med ridning, utan flickan ska ha blivit nedsprungen av en häst.

Det råder stor förstämning på Bollerup Naturbruksgymnasium där flickan var elev och under måndagen kommer det att hållas en minnesstund.
– Vi har en präst på plats och behöver en tid för att samla oss. Det är något väldigt hemskt, det som har skett och vi har börjat sorgearbetet. Våra tankar går just nu till flickans anhöriga, säger skolans vd Simon Blixt till Ystads Allehanda, som har skrivit om den tragiska händelsen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden